21 Mart 2012 Çarşamba

HARDALLI TAVUK SALATASI (MUSEVİ SALATASI)

Bakıcı ablamız yıllar önce Musevi bir ailenin yanında uzun yıllar  kalmış.Eh doğal olarak onların yemek kültüründen de etkilenmiş.Bu gün hadi Musevi salatası yapalım dedi. Biz de kalktık girdik mutfağa. İşte tarifi...

Malzemeler:
---200 gr tavuk göğsü
---Orta boy göbek salata
---1 çorba kaşığı mayonez
---2 çorba kaşığı zeytinyağ
---2 çorba kaşığı limon suyu
---1 tatlı kaşığı hardal
---Yarım çay kaşığı tuz



                                  Tavuk göğsünü küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp haşlıyorsunuz.


                     Orta boy göbeği arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayıp salata kasesine yerleştiriyorsunuz.


Bir kase içerisinde hardal, mayonez,zeytinyağ,limonsuyu ve tuzu karıştırıyorsunuz.


Salata kasesine yerleştirdiniz göbeklerin üzerine haşlanmış tavukları yerleştirip hazırladığımız sosu üzerine döküyoruz.


Veee afiyetle mideye yolluyoruz..

9 yorum:

  1. Çok leziz görünüyor. Severim tavuklu salataları. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. çok kolay pratik hem de değişik bir tat...

      Sil
  2. hardalı bizimkilere malesef yediremiyorum ama tavuğa yakıştığını düşünüyorum ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hardalı normal ölçüsünden biraz daha az koyarsan güzel oluyor bizimkilerde sevmiyor hardalı ama limon mayonez ve zeytinyağ o acımtrak tadı kesiyor...

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel gözüküyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim.Sizin güzel lezzetlerin yanında bu sadece bir aperatif :)

    YanıtlaSil
  6. Tavuk yada başka bir şey. Bu hardallı salata sosu herşeye yakışıyor bence. Favorimdir. Yalnız dereotu olmadan benim için hardal sos olmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aslında dereotu çok yakışır bir sonraki sefere bunu deneyeceğim önerin için çok saol canım

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...