13 Kasım 2017 Pazartesi

EVDE NAR EKŞİSİ NASIL YAPILIR



Bizim bahçedeki narlar herzaman ki olduğu gibi bu senede yenilmeyecek kadar ekşi... Baktım narlar çatlıyor yakında çürüyecek bir gayret nar ekşisi yapayım dedim... Siz siz olun vaktinizi bol oldugu dinlenik bir zamanınıza getirin😀
Önce narları bir güzel ayıklıyorsunuz ki en zor süreç bu narları ikiye kesip ağac kaşık yardımıyla vurarak ayıklamak en kolayı... Dikkat etmeniz gereken icerisindeki beyazlıkları ayıklamak yoksa acı tadı olur.





Ayıklanan narlar temiz bir tülbente konulup kevgirden geçirilir de ben rondo da tembel işi yaptım.


Rondodan sonra tel kevgirde iyice posasını çıkarttım...


Sonra kaynamaya bırakıyorsunuz... Üzerinde oluşan köpükleri alıyorsunuz dikkat etrafa yayılan mis kokusu sizi mest etmesin...😂

Içine hiçbirşey koymuyorsunuz kısık ateşte ortalama 5 saat kaynaya kaynaya narlarınız buhar oluyor size azıcık özü kaliyor... Misss gibi katkısız nar ekşiniz hazır... 
Afiyet olsun...


2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Şifadır o nar ekşisi.
    Annemler bahçede odun ateşinde yapıyor. Yani biz hazıra konuyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Inanın çok zor ama gercekten şifa kaynağı hele odun ateşinde oursa

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...