Bu narlar bizim bahçenin mahsulü narın faydaları saymakla bitmezmiş ki öğrendim... Birde yediğiniz narların kabuklarını atmayın küçük küçük doğrayıp kurutun demleyin mis gibi kış çayı... Biraz da teknik bilgilerle nar ın yaralarını paylaşalım.
Narın yapılan araştırmalar neticesinde öğrenilen en büyük faydası kansere karşı koruyuculuğu ve bir anti kanser özelliği gösteren meyve olmasıdır. Narın erkeklerde prostat kanserine ve cilt kanserine karşı koruyucu özelliği bulunan bir meyve olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, nar suyu elde edilecekse, narın suyunun sadece tanelerinden değil meyvenin tamamından elde edilmesi gerektiğidir. Çünkü narın tanesinde, zarında ve kabuğunda potasyum minerali ve demir minerali ile C vitamini bulunur aynı zamanda da içinde B1 vitamini, B2 vitamini ile kalsiyum ve fosfor minerallerini de barındırır.
Nar ayrıca mide iltihabı ve ağız yarası için faydalıdır, nar insanların bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyonlara karşı vücudun direncinin yüksek olmasını sağlar. Kandaki antioksidan kapasitesini çoğaltır. Nar aynı zamanda Oksitlenmeyi önleyici maddeler olan antioksidanlar bakımından, yeşil çaya göre çok daha zengindir.
Kandaki kötü kolesterol oranını ve yüksek tansiyonu düşürür, Damar sertliğini önler ve narın yapısında bulunan polyphenolic, tannin ve anthocyanin adlı maddeler serbest radikallerle mücadele ederek damarların tıkanmasını engellerler. Bu özellikleriyle kalp ve damar hastalıklarına karşı çok yüksek bir koruyucudur, ishali önler tedavilere destek sağlar, nar aynı zamanda iyi bir idrar söktürücüdür, bağırsaklarda bulunan iyi huylu bakterilerin (probiyotikler) gelişimini destekler.
Sağlıklı günleriniz olsun....
KAYNAK .burada
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder