Yazın aldığım vişneleri yoğun iş temposu yüzünden bir türlü değerlendirememiştim buzluğa atmıştım... Geçengün buzdolabını temzilerken bulduğum vişneleri hemen değerlendireyim dedim....
- yarım kilo vişne
- 1,5 su bardağı şeker
- yarım limon
- 2 lt su
Çekirdekleri çıkarrılmış vişneler derin bir tencereye konulur şeker limon ve su ilave edilir orta derecede ocakta kaynamaya bırakılır... Vişneler kendinden geçip dağılana kadar kayanatın... Arasıra tadına bakın vişnelerin ekşi olma durumuna göre şekeri arttırabilirsiniz... Bir güzel süzülen vişeleri soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz... Eğer çok vişeneden yapacaksanız sıcakken kavonazlara koyup ağzını sıkıca kapatıp kışın ilerleyen zamanlarında da tüketebilirsiniz.... Konserve vişne suyu :)... Sunumu bu çok özel kadehte yaptım.... Annemin çeyizinden kalma 6 adet bu kadeh çocukken o kadar çok severdim ki onlarla oynamayı ama hiç kırmadım hiç yere düşürmedim itina etttim hep.... Yıllarca şehirden şehire evi taşımamıza rağmen hiç kırılmadılar... Evlenince bende annemden aldım çocukluk oyuncaklarımı:)
ne kadar guzeller. simdilerde olsa bir tik demeye kiriliverir :) visne suyu ayrica cok lezzetli gorunuyor ellerie saglik canim
YanıtlaSilevet canım şimdikeler hiçbirşeyin kıymetini bilmiyor acaba iz anne baba olarak biryerlerde hatamı yapıyoruz yapıyorsak nerede araştırma peşindeyim ....
Silev yapımı vişne suyunun tadı başkadır:)sunulduğu kadeh de vişne suyunun güzelliğine güzellik katmış eline sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim canım sagol... inan kendi yaptığımız şey daha bir güzel oluyor dışarıdan aldığımla kıyaslanınca...
Sil