14 Ağustos 2015 Cuma

Müze yetkilileri tarihi eser vazoyu kıran çocuğu arıyor





Ama sandığınız sebepten değil. Ipswich, Suffolk'taki Christchurch Mansion müzesi, geçtiğimiz sene 221 senelik vazoyu kazara kıran çocuğu ve ailesini, vazonun tamir edildiğini göstermek için tekrar müzeye davet ediyorlar.


Hepimizin korkusudur bir müze gezerken eserlerden birine bir anlık dikkatsizlikle zarar vermek, yanlışlıkla bir şey kırıp dökmek, değil mi? Huffington Post’ta yer alan habere göre geçtiğimiz sene ailesiyle birlikte Christchurch Mansion’ı ziyaret eden 4-5 yaşlarındaki bir çocuğun başına gelmiş bu durum. 221 senelik, tarihi eser bir vazoyu yanlışlıkla kıran bu çocuk müze yetkililerin açıklamasına göre çok üzülmüş.
Olay kulağa ne kadar korkunç gelse de, sonuç o kadar da feci olmamış. Düşme sonucu 65 parçaya ayrılan vazo ise Carrie Willis isimli kişi tarafından onarılmış. Müze tarafından yapılan basın açıklamasına göre her bir parça için yaklaşık bir sat harcayan Willis, vazoyu eski haline döndürmeyi başarmış.

Müze yetkilileri ise şimdi vazoyu kıran çocuğa ve ailesine ulaşmaya çalışıyor. Vazonun tamir edildiğini ve herhangi bir problem olmadığını söyleyen yetkililer, ailenin onlara ulaşması halinde onları müzede özel bir turla ağırlamak istediklerini belirtiyor ve ekliyor; ‘Aile ve çocuk burada mı yaşıyordu yoksa bölgeyi gezmeye gelen ziyaretçiler miydi, bilmiyoruz. Bunu duyarlarsa bizimle iletişime geçmelerini çok isteriz.’

KAYNAK : Hürriyet


Bu olay  eğer  bizim  ülkemizde olsaydı  sizce  o  çocuğun ve ailesinin  başına  neler  gelirdi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...