5 Aralık 2012 Çarşamba

KIYMALI LAZANYA TARİFİ


Eşim son zamanlarda bir lazanyadır tutturmuş gidiyordu... Yıllar önce lazanyanın tamamı hazır bir şekilde alıp sadece fırında ısıtılan bir türünün olduğunu savunsa da o dediğini marketlerde internette bir türlü bulamadık...Kolları sıvadım dedim kendi kendime bari ben yapayım...Marketten hazır lazanyayı alıyorsunuz... Tencerede bir orta boy soğanı az yağda kavuruyorsunuz içine salça ki ben yazdan hazırladığım domet suyundan koydum bir tutam tuz biraz da sivri biberle kavurdum içinde kıyma oooohhh misler gibi kokular yayılmaya başladı bile hazırlanan kıymalı sosu biraz sulu bıraktım... Ayrı bir tencerede 4 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağıyla bir güzel kavuruyorsunuz sonra azar azar 3 su bardağı sütü ilave ediyorsunuz... Tel çırpıcıyla muhallebi kıvamına gelen kadar karıştırarak pişiriyorsunuz birde bakmışsınız ki beşamal sosunuz hazır... Fırın tepsisini bir güzel yağlıyorsunuz tabaka şeklindeki lazanyaları beşemeal sosuna batırıp tepsinin alt tabanına yerleştiriyorsunuz....(lazanyaları biraz haşlayarak da yapabilirsiniz ) Üstüne hazırladığınız kıyma harcını yayıyorsunuz ve tekrar üstünü lazanya tabakalarıyla kaplıyorsunuz.... Yine kıyma ve  yine  lazanya ile işleme  devam ediyorsunuz... Ben resimdeki gibi 2 katlı yaptım arzuya göre 3-4 kaçak kat çıkabilirsiniz:) En üstte beşamal sosun kalanın döküp üstünü spatulayla düzeltiyorsunuz ve kaşar rendesiyle sonlandırıyorsunuz....


200 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirin zaten kaşarlar kendinden geçip kızarınca lazanyalar hazır...


Çok pratik deneyin farklı bir lezzet... Mantarlı peynirli ıspanaklı vs aklınıza gelebilecek herşeyle yapabilirsiniz... Yaratıcılıkda sınır yok... Afiyet olsun....

14 yorum:

  1. bende bugün aldım evde kalmamış,ama pasta villa bulamadım.kıymalısı da diğer malzemelerle de nefis olur,bir de ıspanaklı kıymalı denemeni tavsiye ederim o da nefis oluyor.eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ispanagi cok severim ilk firsatta denemem lazim hatta bu cevabi yazarken aklima geldi kiymali pirasalida super olur....

      Sil
  2. nefis olmuş ellerıne saglık ve afıyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Ohh ellerine sağlık canım, çok güzel gözüküyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yemesi daha güzel Neclacım Atahan çok sevdi mesela cocuklara yap löp löp et olsun :)

      Sil
  4. yıllardır yapmadım lazanya
    aklıma düşürdün !
    hazır doktorlar makarnadan da özür dilemişken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. protein deposu bence olculu oldugu surece makarna yararli

      Sil
  5. Ben lazanyayi etli degil de sebzeli seviyorum.Bir italyan olan kayinvalidem bunu evde yapiyor , hazir almiyorlar , ama ben ugrasamiyorum hazir alip atiyorum firina .Esiniz hakli bunun hazirlari vardi benim de annem yapardi.Sizin ki de cok lezzetli gorunuyor ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim canım. ben de sebzeyi çok seviyorum ama eşim maalesef etçi olunca bizde herşey et ürünleri üzerine yapılıyor...

    YanıtlaSil
  7. akşam akşam gezinmek çok hoşda blogger sayfalarında..
    lakin bu çok sevdiğim yemekler fena aklımı çeliyor :)))))

    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. size katiliyorum ben bir defasinfa gece yarisi yemek bloglarini ziyaret etmistim:) salyalarimi zor topladim...

      Sil
  8. Elinize sağlık çok güzel görünüyor.
    Bu da benim lazanya tarifim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...