3 Kasım 2016 Perşembe

NARIN FAYDALARI








Bu narlar bizim bahçenin  mahsulü narın faydaları saymakla  bitmezmiş ki  öğrendim... Birde  yediğiniz narların kabuklarını  atmayın küçük küçük doğrayıp  kurutun demleyin mis gibi kış çayı... Biraz da teknik bilgilerle nar ın yaralarını paylaşalım.


Narın yapılan araştırmalar neticesinde öğrenilen en büyük faydası kansere karşı koruyuculuğu ve bir anti kanser özelliği gösteren meyve olmasıdır. Narın erkeklerde prostat kanserine ve cilt kanserine karşı koruyucu özelliği bulunan bir meyve olduğu tespit edilmiştir.  Ayrıca burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, nar suyu elde edilecekse, narın suyunun sadece tanelerinden değil meyvenin tamamından elde edilmesi gerektiğidir. Çünkü narın tanesinde, zarında ve kabuğunda potasyum minerali ve de­mir mi­ne­ra­li ile C vi­ta­mi­ni bulunur aynı zamanda da içinde B1 vitamini, B2 vi­ta­mini ile kal­si­yum ve fos­for mi­ne­ral­le­ri­ni de ba­rın­dı­rır.
Nar ayrıca mi­de il­ti­ha­bı ve ağız ya­ra­sı için faydalıdır, nar insanların bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyonlara karşı vücudun direncinin yüksek olmasını sağlar. Kandaki antioksidan kapasitesini çoğaltır. Nar aynı zamanda Oksitlenmeyi önleyici maddeler olan antioksidanlar bakımından, yeşil çaya göre çok daha zengindir.
Kan­da­ki kötü ko­les­te­rol ora­nı­nı ve yüksek tan­si­yo­nu dü­şü­rür, Da­mar sert­li­ği­ni ön­ler ve narın yapısında bulunan polyphenolic, tannin ve anthocyanin adlı maddeler serbest radikallerle mücadele ederek damarların tıkanmasını engellerler. Bu özel­lik­le­riy­le kalp ve da­mar has­ta­lık­la­rı­na kar­şı çok yüksek bir ko­ru­yu­cu­dur, is­ha­li ön­ler te­da­vi­lere des­tek sağlar, nar aynı zamanda iyi bir id­rar sök­tü­rü­cü­dür, ba­ğır­sak­lar­da bulunan iyi huy­lu bak­te­ri­le­rin (pro­bi­yo­tik­ler) ge­li­şi­mi­ni des­tekler.




Sağlıklı günleriniz olsun....


KAYNAK .burada

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...