Bugün günlerden salata olsun dedim ama bu salatayı yiyeli oldukça uzun zaman oldu... Geçen ramazan bayramında eşimin dayısının hanımı sevgili Fatoş ablamız yapmıştı gerçi her geldiğinde yapar çünkü çok seviyoruz... Bazı bölgelerde herse diye geçen bu sala nasıl mı yapılır...Normalde mangal közünde kırmızı yağ biberi patlıcan yeşil biber közlenir şimdi bunun için mangal mı yakıcaz diyorsunuz haklısınız tabi... Benim gibi ocağınızı kirleterek de yapabilirsiniz:)
Közlenen tüm sebzeler küçük küçük doğranır içierisine ayrıca domates kuru soğan taze maydonoz ilave edilir... Sosu için zeytinyağ limon ve sarımsak rendesi ilave edin bir okadar daha güzel oluyor... Zeytin biraz da iri nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Ben bu satırları yazarken refleks olarak ağzım sulanmaya başladı bile...
Fatoş ablanın gelmesini bekleyemeyeğim haftaonun bu olaya bir el atmam lazım tabi havamda olursam: Yeme içme hazılrama aşamasında biraz fazlaca üşengecimdirde... Genelde resmini çekmeyi ve yemeyi tercih ederim..Musmutlu bir haftasonunuz olsun...
Biz de her mangalda yapılır meze olarak. babagannuş denir.
YanıtlaSilama kuru soğan konmaz. elinize sağlık.
çatalla değil de ekmekle bandırılarak yenmesi acayip güzeldir.
evet bandır bandır ye harika oluyor
SilAyyy çok severim. Ellerine sağlık Bizde ocakta yapıyoruz ocak fena oluyor. Biz bu salatayı 'köpüoğlu salatası' diye biliyoruz ve sadece içine soğan konmuyor. O yemek konusunda al benden de o kadar. Mutlu hafta sonları
YanıtlaSilmis mis ama ocak berbat oluyor dediğin gibi. aslında ocakta yapmak için kirlenmemesi için bir aparatı var görmüştüm ondan bulundurmak lazım
Sil