9 Haziran 2014 Pazartesi

VÜCUTTA ÇIKAN ET BENLERİ



Atahan kuzu ya hamileyken  vücudumda küçük küçük  kırmız benler  çıkmaya  başlamıştı  doktorum  damarlar genişlediği için  normal  demişti... Geçen yıl kaşıntıyla  berabar  büyük kırmızı etbenleri çıkmaya  başlayınca  cildiyecide  aldım hemen  soluğu önemli bir şey  yok dedi... Yine bu yıl aynı  dönemde  baharda coşuyorlar kesinleştirdim önce  bir  kaşınma  başlıyor bende sivilce  falan zannedip göremediğim yerleri kaşırken bazen kopartabiliyordum sonradan farkediyorum ki kırmızı et beni deriden kabarık bir şekilde... Bu  yaz tatili nden sonra hazır izinliyken  genel  bir  kontrol için  tekrar  cilt doktoruna  gittim... Cİltteki benler genelde  beyaz tenlilerde  daha  çok çıkıyor... Doktorum  benleri inceleyerek  herhangibir risk içermediğini güneşe  çıkarken yüksek faktörlü koruyucularla  çıkmam gerektiğini ve benleri kopartmamamı istedi... Birde  çildim çok kuruymuş aslında bölgecel  olarak kurudur saç  derim yağlıdır  mesala (sürekli zeytin yağı küründen olsa gerek)  yüzüm karma diğer bölümler kuru... Hal  böyle  olunca doktor önce  eczanede  özel olarak hazıralanan  bir kremi 15 gün  boyunca  kullanmamı istedi devamında bu   resmini gördüğünüz  topicrem e.





Kullanan var mı  bilmiyorum  ama  doktorun karışımı bitince kısa  bir  araştırmadan sonra  bu karışımdan almam lazım  kuru  cilt  birde  erken yaşlanma sebebi... Zaten geldik  37 ye artık yaşlanıyoruz hiç olmazsa güzel  yaşlanalım ama dimi..:) Mutlu  sağlıklı  haftalarınız  olsun...

2 yorum:

  1. canım ciddi bişiy olmamasına sevindim.. benimde hamileliğimde olan bir et benim var.. hormonsal sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım çok teşekkür ederim evet doktorumda öyle dedi hamilelikte daha çok çıkıyorumuş gerçi benim emzirme dönemimde de devam etti herşey bitti halen çıkıyor :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...