14 Temmuz 2014 Pazartesi

BAKLAVA YUFKASINDAN TAHİNLİ CEVİZLİ TATLISI


Sevgili iş arkadaşım Duygu da yediğim bu lezzetli şeyi bu haftasonu Atahan öğle uykusundayken denedim... Basit ve pratik tarifler tam bana göre çünkü...



Malzemeler:
tahin,toz şeker,erimiş tereyağ ve baklavalik hazir yufka birde ceviz içi.
Yapilişi:
Bir kat baklavalik yufkayi duz bir zemine serin üzerine erimis tereyağini sürün ikinci yufkayi üstüne koyun yine tereyağ sürün üçüncü yufkayi serin tahini sürün toz şekeri serpin ve çekilmiş cevizide serpin...



Sonra fazla sıkı olmayacak şekilde rulo yapin ve üç parmak eninde dilimleyerek kesin yagli kayitla kapli tepsiye dizin...




Üzerine biraz toz şeker serpebilrsiniz daha kıtır kıtır oluyor...Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-18 dk pişirin....Dakika önemli fazla kalirsa kurur ve güzel olmaz...




Arzuya göre üzerine pudra şekeri serperek benim gibi yamuk kesilen kurabiyeleri kamufule edebilirsiniz:))




Yapimi cok kolay lezzeti mi? Tahinin içine girdíği hersey lezzetlidir...
posted from Bloggeroid

2 yorum:

  1. Çok severim. Birkere teyzemde yediğimde teyzem üstlerine pekmez dökmüştü harikaydı. Birde öyle deneyin pişman olmazsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten tahinle pekmez ayrılmaz ikili en kısa sürede deneyeceğim tavsiyeniz için teşiekkür ederim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...