19 Mart 2014 Çarşamba

TÜRKİYEYE YERLEŞMEK İÇİN BEKLEYEN YABANCILAR...



Sosyal medya müdavimleri eğlenceli bir liste hazırladı. Özellikle Türkiye'ye yerleşme düşüncesi olan yabancılar ve geri dönmeyi düşünen gurbetçiler için Türkiye'nin benzersiz avantajları..İşte line.do sitesinin güldüren derlemesinden bazırları..



Devrim niteliğinde bir ulaşım aracı olan metrobüslerimizle yolculuklar bir festival havasında geçer. Şoförlerimiz klima ayarıyla periyodik olarak oynayarak yolculara her defasında farklı bir deneyim yaşatırlar. Bundan dolayıdır ki Türk insanı Sziget Festivali gibi ortamlara pek meyletmez. Zira günün istediği anında bu keyfi yaşayabilir.
Ayrıca Söğütlüçeşme - Beylikdüzü arasında yapacağınız sadece bir yolculukta yakın itiş kakış ve kendini savunma konularında kara kuşak derecesine yükselebilirsiniz.


Türkiye'deki futbol maçları başka ülkelerdekine benzemez. Herhangi bir maç 90. dakikada bile kesilebilir ve maçı izlediğiniz süre boyunca yanınızdaki insanlarla maçın kaçıncı dakikada kesileceğinin muhabbetini yapabilirsiniz. Hatta maçın kesilip kesilmeyeceği, sahanın kapatılıp kapatılmayacağı, kapatılırsa kaç hafta kapanacağı, ne ceza verileceği ve sahaya atılan 'yabancı madde'lerin ne olabileceği üzerine üzerine bahis oynayabilirsiniz



Kendini sürekli bir protestonun içinde bulman ve aylık aktivizm yükümlülüğünü bu şekilde gerçekleştirmen mümkündür. Örneğin trafikte sadece dörtlüleri yakarak benzin zammını protesto edebilir, havayolları çalışanlarının grevinde Harlem Shake dansına dahil olabilir (kasabın birden ışıkları söndürüp yakmaya başlamasıyla "Artan Dana Yüreği Fiyatlarını" protesto eden kasabına destek verebilir, yeri gelir hiçbir şeyi protesto etmeyişini protest bir duruş olarak yansıtabilirsin.




Benzine zam gelir ama o sorun değil. Herkes her zaman 50 TL'lik benzin alır. Benzin 50 liradır.



Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kahvaltı yapamazsınız.



Sağlık sistemimiz o kadar etkin çalışmaktadır ki insan hasta olamaz. Kurallarının hızlı periyotlarla güncellenmesi yüzünden tek çareniz kendinize çok çok iyi bakmaktır. İnsanı sağlıklı yaşamaya şartlandıran sağlık sistemi uygulamamız dünyada bir ilktir.





Türkiye'nin kuruş birimi kendinizi keyifli bir oyunun içinde hissetmenizi sağlar. Ara sıra elinize kuruş adı verilen 5, 10 ve 25 kuruşluk paralar geçer. Bunlar hesap artığı olarak bazen verilir, bazen verilmez. Verilirse de o halleriyle bir işinize yaramazlar. Fakat elinize geçen kuruşları bir yıl boyunca biriktirerek bir damacana su alabilir ve mutluluk neymiş öğrenebilirsiniz
Türkiye 21.7 milyon hektar ormanlık alana sahiptir. Bu ülkenin yüzde 27'sine denk gelir. Kişi başına bölündüğünde herkese donu kadar yeşil alan düşmektedir. Türkiye bu anlamda kişiye özel yeşil alan yaklaşımıyla çığır açmıştır.

Rakı, peynir, kavun. Bu keyif, bu sohbet, bu duygu durumu anlatılamaz. Sadece Türkiye'de




Türkiye vatandaşlığına geçmek herkesin hayali olmalıdır çünkü ülkemiz turiste pahalı vatandaşa ucuzdur. Özellikle tatil yörelerine vatandaş olarak gitmek en mantıklısıdır, ucuza gelir. Vatandaşlık alana kadar bir vatandaşla seyahat etmeniz önerilir.




Kaynak Milliyet

2 yorum:

  1. bence tatil ile ilgili kısmı çok doüru değil beş yıldızlı otelde onlar 17 dolara kalıyor biz 100 dolara aynı odaya şubat ayı rezervasyonunda iki farklı fiyat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamda sizin dediğiniz gibi durum aslında bizler yabancılara göre kazıklanıyoruz... burada da konuyla dalga geçilmiş zaten...sevgilerle

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...