17 Ekim 2013 Perşembe

GÜVEÇTE MANTARLI KARİDES

Öncelikle tüm sevdiklerinizle birlikte geçirebileceğiniz güzel bayramlarımız olsun dileklerimi göndermek istiyorum... Eti seven  ama  benim gibi kurban bayramında etten biraz uzak duranlar için sağlıklı ve enerji deposu bir  tarifle  karşınızdayım... Marmaradan yeni çıkmış karidesleri geçen gün  sağolsun müşterim getirmiş... Atahan ın tek yediği  şey balık olunca belki karides de  yer  diye.... İlk defa evde  yapacaktım bu nedenler karidesler alınır anneye  gidilir bir kaç ön araştırmadan sonra başlanır  hazırlıklara...

Malzemeler
Yarım kilo karides
Yarım kilo mantar
1 orta boy soğan 7-8 büyük boy sarımsak
2 orta boy domates taze kekik
tuz karabiber

Önce bir tencede su kaynatılır ve içerisine  bolca sirke ilave edilir kaynayan suya karidesler  konulur 10-15 dakika kaynadıktan sonra süzülür ve en işkenceli kısıma gelinir ayıklma...
Baş kısmından tutulup kopartılır  kuyruk kısmını geriye  çekince karides açılıyo ve kabukları da hemen soyuluyor...

En çok oyalayan kısmı da  zaten buydu... Yaklaşık 45 dk mı aldı şükürler olsun ki Atahan fazla kudurmadı bu evrede... Bundan sonraki kısım sadece 15 dakika sürdü mantarlar yıkandı ikiye bölündü  hemen bir derin tavada doğranan soğan ve  sarımsak yağda kavrulur  içerisine mantarlar atılır ve  kavurma işlemine devam edilir..

Mantarların arkasından karideslerde biraz kavrulur  ve  hemen doğranmış domate ve  taze kekik ilave  edilir... bu  pişirme işlemine başlarken fırınınız yakın ve bir  tepsi içerisine yerleştirdiğiniz güveçleride  koyun iyice ısınsın 200-210 derece  yeterli... Dometesler suyunu çok çekmemesine  dikkat edein diycem ama  benim gibi ekmek bandırmayı sevenler için tabiki... Mantar  ve karideslerin  pişmesine çok az kala ocaktan indirilir...
Önceden ısıttığımız güveçlere karışım bir güzel yerleştirilir üzerinede rendelenmiş kaşar ilave edilir ve fırında 15 dakika pişirilir..

Sonuç ekmenğinizi bandıra badıra yiyebileceğiniz afrodizyak etkisi olan güveçte mantarlı kaşarlı karidesler hazır... Ellerime  sağlık ben çok çok beğenerek yedim ilk deneyimim ama sonuç oldukça başarılı.... Atahan mı ağzını bile  açmadı karidesleri balığa benzetemedi ve  yemedi:( Güveç kaplarınız yoksa dert etmeyin ısıya dayanıklı borcamda yada  kek kalıbınızda  bile pişirebilirsiniz... Denemek isteyen ve  zamanı  çok olmayanlaa tavsiyem karidesleri ayıklanmış alın :) Mümkünse jumbo boy  olmasın küçükler güzeç için daha iyi....

2 yorum:

  1. çok güzel gözüküyor elinie sağlık canım bu arada iyi bayramlar :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...