8 Ekim 2013 Salı

EV YAPIMI VİŞNE SUYU

Yazın aldığım vişneleri yoğun iş temposu  yüzünden  bir  türlü değerlendirememiştim buzluğa  atmıştım... Geçengün  buzdolabını  temzilerken  bulduğum vişneleri hemen değerlendireyim dedim....
-   yarım kilo vişne
-   1,5 su bardağı şeker
-   yarım limon
-   2 lt  su
Çekirdekleri  çıkarrılmış vişneler  derin  bir  tencereye konulur  şeker  limon ve  su  ilave  edilir  orta  derecede  ocakta  kaynamaya  bırakılır... Vişneler kendinden geçip dağılana kadar  kayanatın... Arasıra  tadına  bakın  vişnelerin ekşi olma  durumuna  göre  şekeri arttırabilirsiniz... Bir güzel süzülen vişeleri  soğuduktan sonra  servis  yapabilirsiniz... Eğer çok vişeneden yapacaksanız  sıcakken kavonazlara  koyup ağzını sıkıca kapatıp kışın ilerleyen zamanlarında  da  tüketebilirsiniz.... Konserve vişne  suyu :)...  Sunumu bu  çok özel  kadehte  yaptım.... Annemin çeyizinden kalma 6 adet  bu kadeh çocukken o kadar  çok severdim ki onlarla  oynamayı ama  hiç  kırmadım hiç  yere  düşürmedim  itina etttim hep.... Yıllarca  şehirden şehire evi taşımamıza rağmen hiç  kırılmadılar... Evlenince bende  annemden aldım  çocukluk oyuncaklarımı:)

4 yorum:

  1. ne kadar guzeller. simdilerde olsa bir tik demeye kiriliverir :) visne suyu ayrica cok lezzetli gorunuyor ellerie saglik canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım şimdikeler hiçbirşeyin kıymetini bilmiyor acaba iz anne baba olarak biryerlerde hatamı yapıyoruz yapıyorsak nerede araştırma peşindeyim ....

      Sil
  2. ev yapımı vişne suyunun tadı başkadır:)sunulduğu kadeh de vişne suyunun güzelliğine güzellik katmış eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım sagol... inan kendi yaptığımız şey daha bir güzel oluyor dışarıdan aldığımla kıyaslanınca...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...