Hamileyken çok kötü bronjit olmuştum, Doktorum antibiyotik vermişti ama ben inat ettim içmedim... Beni iyileştiren şey Uşak tarhanası olmuştu... Bol baharatlı olması özelliğiyle birazda acılı olması sebebiyle çok yemiştim... Bu yıl ki tarhanamız da Uşaklı Nuray abladan...
Yoğurt, un, süt, kırmızı ve yeşil biber, soğan,sarımsak,nane benim görebildiğim malzemeler bunlardı... Ama eminim Nuray abla içerisine daha birçok baharat da katmıştır:) Diğer tarhanalardan farkı mayalanma süresinin uzun tutulması yaklaşık 20 -25 gün bekletildi...
Ufalarken ellerimiz turuncu olmuştu sadece ellerimiz mi şekil A çarşaf :) Güneşte kurutma ve ufalama aşamaları biraz zor olsada bu kış Uşak tarhanamız hazır...
Soğuk algınlığına iyi gelen tek şey tarhana çorbası özellikle Uşak tarhana çorbası... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder