Malzemeler:
----5-6 adet orta boy patates
----bir küçük kutu krema
----1.5 tatlı kaşığı tuz
----1 çay kaşığı karabiber
----arzunuza göre az ya da çok kaşar peyniri rendesi
----2 yemek kaşığı tereyağı
Patatesleri soyup iri küpler şeklinde doğrayıp suyun içinde kaynamaya bırakıyoruz.Patatesler tam haşlanmadan diri diri kalacak şekilde ocaktan alıp süzüyoruz.Oval bir borcam tepsiye yarı haşlanmış patatesleri koyuyoruz içerisine tuz,karabiber,krema ve terayağını koyup karıştırıyoruz.Üzerine de rendelenmiş kaşar peyniriyle örtüyoruz.
180 dereceli fırında 35-40 dakika pişirmek yeterli oluyor.
Mis gibi de kokuyor ellerime sağlık...Eşim ve minik oğlum bu tadı çok seviyor.
Okurken ağzım sulandı, bizede yap bir gün , o kremalı patatesten, bende ellerine sağlık diyeyim...????????????????????*
YanıtlaSilYorumu Atahan'ın dedesi yaptı..
YanıtlaSilAma bundan yemiştiniz geçen hafta...
Silpatatesli her yemeği severim ,kremalısıda ayrı bir güzel olur ellerine sağlık..
YanıtlaSilDenemenizi tavsiye ederim...
Silçok güzel görünüyor kaşarlı yapıyorum ama içinde kremayı hiç demememiştim mutlaka deniyicem ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilKrema gerçekten çok ayrı bir tat veriyor patatesi kurutmuyor daha akışkan yapıyor....
SilHarika görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilLezzeti görüntüsünden de güzel....
SilHafta sonu denemeye değer bir tarif sanırım... Ekleyebilirim de :)
YanıtlaSilBloğuma beklerim. Sevgiler.
Evet özellikle kısıtlı zamanlarda can kurtarıcı bir menü :))
Sil