30 Ağustos 2014 Cumartesi

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN



30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN....

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
posted from Bloggeroid

29 Ağustos 2014 Cuma

2. DERECE YANIĞA NE İYİ GELİR




Geçen hafta pazar  günü  sabah  kahvaltısında  kuzumun  koluna  bir  bardak  çay  döküldü... Hemen soğuk suya  tutuk suyla beraber  derisi de  sıyrıldı  aktı manzara  çok kötüydü,  temiz ıslak  bir  tülbente  sarıp acilde  aldık soluğu  kuzum çok ama  çok ağlıyordu onun kolu yanıyordu benim içim  yanıyordu... Acilde  hemen  bir  karışım yapıp koluna  sürdüler  daha  sürer sürmez  bizimkini  yanması  hafifledi ve  ağlamayı  kesti kolunu sardılar  devamında da antibiyotik iğne  yaptılar  ve  bizi ertesi  gün  genel cerraha göstermek  üzere  gönderdiler... Biz ertesi  gün  Bursa  Acıbademe  gittik  randevu alırken  uzman doktorun öneri üzerine  cildiyeye aldık cilt doktoru da  yanıklarla  plastik cerrah ilgileniyor demez mi plastrik  cerrah  da  ameliyattaymış vs  Neyse cilt doktoru  sarılı olan kolu açtı  son katman yapışmış olduğu için açamadı  bir iki ilaç  verdi  plastik  cerrah  bakması  lazım dedi... Sonra  Medikal  Parktan  plasitik  cerrah buldum  hemen  oradan randevuyu aldım... Doktor  yanık  kapalı tedavi edilmez dedi hemen  sargıyı  açtı  cilt  doktorunun  kaldıramadığı sargıyı da  açtı  genel  bir  pansuman  yapıp  sardı 3 saat  sonra bu  sargıyı  açıyorsunuz ve  size  verdiğim  ampul iğneyi  kırıp sabah  alşam  sürüyorsunuz  sonra  fön makinesiyle  40 cm uzaktan kurutuyorsunuz  dedi... 2. derece  yanık  iz  kalmaz dedi... 10 gün sonra  kontrol...


Yanığı gören herkes bir  tavsiye  veriyor... Yani  kocakarı  ilacı... Kullanan  herkes iz kalmadan  bu vakaaları atlatmış en çok tavsiye edilenler domuz yağı,  zeytinyağı ve ertilmiş damla sakızı karışımı , haşlanmış yumurta sarısının kavrulması sonucu çıkan yağın zeytinyağla olan karışımı, kuyruk yağı ve üzlüveç karışımı,kantoran yağı, liste böyle uzayıp gidiyor... Ama kimi görsem domuz yağı diyor hatta bir tanıdık bulmuş getirmiş ( kaynatılmış eritilmiş )... Cesaret edip  süremiyorum...

22 Ağustos 2014 Cuma

Bankanın Teklifini Duyunca Şaşkınlığını Gizleyemedi

Dün sabah sularında günlük işlemleri için bankaya gelen vatandaş, yılda ortalama 1.200 TL kazanç sağlayacağını öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi.
Emre A., yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
“Sıradan bir gündü ve her zamanki işlemlerim için şubeye gittim. Tam sıra bana gelmişken bankada çalışan arkadaş bana reddedemeyeceğim bir teklif sundu. Daha önce böylesini ne duymuş ne de görmüştüm. Bana yılda ortalama 1200 TL kazanç sağlayacağımı söyledikleri anda Büyük Adım’lı olmaya karar verdim.
Masraflar masraflar...
Emre A., “Bu zamana kadar hesap işletim ücretiydi, EFT, havale komisyonuydu derken gönderdiğim para kadar masraf çıkıyordu. Masraflar masraflar derken Büyük Adım’da havale, EFT, döviz transferi gibi işlemlerimin artık ücretsiz olduğunu söylediler. Büyüksün Büyük Adım diyesim geldi” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.
Böylesini ne gördüm ne de duydum
Emre A., HSBC Büyük Adım’da Modern Hesap’la mevduatına sürekli Hoş Geldin faizi alacağını duyunca “Bana sürekli hoş geldin faizi verecek bir teklifle ilk defa karşılaşıyorum . Böylesini ne gördüm ne de duydum...” sözleriyle şaşkınlığını ifade etti.
Artık parasız kaldım gibi bir derdim de yok
Emre A. daha geçtiğimiz ay başına gelen bir durumdan şöyle bahsetti:
“Geçen ay başında bir ödemem vardı, parayı denkleştiremedim. Eşi dostu aradım haliyle. Tam da bunun üzerine Büyük Adım’ı tanımam, her ayın ilk 7 günü Büyük Adım’ın Bedava Kredili Mevduat Hesabı’ndan 5.000 TL’ye kadar ihtiyacım olan miktarı çekebileceğimi ve bir hafta içinde sıfır faizle geri ödeyebileceğimi öğrenmem benim için bir çok iyi bir haber oldu. Artık parasız kaldım gibi bir derdim yok. Gerçekten bu kadarını beklemiyordum. Çok şaşkınım...”
Her ay zaten düzenli ödemelerimi yapıyorum
Emre A., şu sözlerle yaşadığı sürprizi anlatmaya devam etti: “Her ay elektrik, su, kira gibi zaruri giderler epey bir miktar tutuyor. Bana aylık tutarı en az 500 TL olan 3 tane ödeme talimatı vermemin Büyük Adımlı olmak için yeterli olduğunu anlattıklarında resmen içime su serpildi. Her ay yaptığım fatura, çocuğun okulu gibi ödemelerinin bana bu kadar fayda sağlayabileceğini üstelik ücretsiz olacağını hiç düşünmemiştim.”
Bir daha geri dönemem
Herhangi bir müşteriyken Büyük Adım’a geçen ve kararından son derece memnun olduğunu dile getiren Emre A., “Yine olsa hiç çekinmeden yine yaparım. Kendi kendime bir daha geri dönemem dedim. Bir daha Büyük Adım’dan öncesine geri dönemem...” sözleriyle Büyük Adım’ın hayatında yarattığı büyük değişimi dile getirdi.
Son olarak, “Hayatta her şey matematik ama bazı şeyler kesinlikle öyledir. Büyük Adımlı olmak herkesin hakkı” diyen Emre A. herkesi butonu tıklamaya davet etti.
KAMPANYA DETAYLARI VE BÜYÜK ADIMLI OLMAK İÇİN TIKLA
Bir boomads advertorial içeriğidir.

20 Ağustos 2014 Çarşamba

BAYLONDON DAN GELEN ÇANTAM


Instagramdan uzun zamandır  takip ettiğim baylondon dan sonunda  çanta  almaya  karar verdim. Kapıda  ödemeleri 2  gün içerisinde  elinizde  olan  harika  çantalar  var .... Bende  böyle  bir  model aldım kısa  süreli bir yere  giderken  kullanmak  için yada  haftasonları  Atahanın  yedek  kıyafetleri  ve benim kişisel  eşyalarım için... Çünkü Hem  sürekli koşan bir  Atahan ın peşinden koşmak  hemde  çantaları muhafaza etmek  annelerin  en büyük poblemi...



Bu çanta benim  hayat kurtarıcım olacak  kaliteli ürünün için  çok teşekkürler  BAYLONDON...

18 Ağustos 2014 Pazartesi

CEP TEFONUM ISLANDI SUYA DÜSTÜ NE YAPABİLİRİM



İnternet kullanımının akıllı telefonlar sayesinde artması ve yaşanan her anı fotoğraflayarak sosyal medyada paylaşma isteğiyle hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelen cep telefonları, yaz aylarında en çok sıvı temasından hasar görüyor.KULLANICI HATALARI YÜZDE 80 ARTTIKullanıcı kaynaklı hatalara karşı cep telefonlarını güvence altına alan Cepkask firmasının bu yılın haziran, temmuz ve ağustos ayları hasar bildirim verilerine göre, bu dönemde sıvı teması hasar bildirimlerinde diğer aylara göre yüzde 80 oranında artış yaşandı.

Firmanın genel müdürü Tayfun Gülgeç, şort cebinde unutulan cep telefonlarının kullanıcıların bütçesini sarstığını belirtti. Cep telefonları denize ya da havuza düştüğünde ilk yapılması gerekenleri anlatan Gülgeç, şunları kaydetti:"Önce telefonunuzu kapatın. Telefon suya düştükten sonra kapatılmadan geçen üç, beş saniyelik gecikme bile çok önemli. Bu yüzden en kısa sürede telefonun sudan çıkarılarak, kapatılması gerekir. Daha sonra telefonunuzu parçalara ayırın. Telefon içindeki SD kart, SIM kartı ve bataryayı çıkararak, kurumaya bırakın. Telefonun parçalara ayrılabilen tüm kısımlarının kuruması için havayla temas etmesini sağlayın ve üzerindeki sıvıyı vakumlayın. Telefonun kulaklık girişi, şarj ve kart yuvaları gibi deliklerindeki suyu ağzınızla da vakumlayabilirsiniz."
Gülgeç, ısıyla çalışan aletlerin cep telefonunu kurutmada işe yaramayacağını ifade ederek, şöyle devam etti: "Bu yüzden saç kurutma makinesini bir kenara bırakın ve cihazınızı pirinç dolu tabak içinde 48 saat bekletin. Telefonunuzu tabaktan çıkardıktan sonra eğer hala nemliyse bir bezle silin. Nemlenme telefonun içindeyse cihazı tekrar pirinç dolu tabağa koyup 24 saat daha bekleyin. Cihaz tamamen kurumuşsa, telefonu açın. Şansınız varsa, telefonunuz yeniden çalışacaktır."


Aklinizda bulunsun bilgi habereler.com dan alinmistir...
posted from Bloggeroid

17 Ağustos 2014 Pazar

17 AĞUSTOS HİÇ UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ



17 Agustos... Kimi sakat kaldi kimi öldü kimi kayboldu bir mezari bile olmayan tanidiklarimiz var...Her yil oldugu gibi bugecede de yine Yalova Deprem Anıtında saat 03:02 de mevludi şerif okutulup helva dagitilacak...Yalovadaki Anıtta soguk mermerler üzerinde tam 4042 kişinin adı var...15 yil oldu bir defa bile bugece yapikacak olan anma programina katilmadim katilamadim gidemiyorum...Her yanindan gectigimde soguk mermerler üzerime geliyor....17 Agustos seni hic unutmadim unutmayacagim...
posted from Bloggeroid

12 Ağustos 2014 Salı

SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ..


 Bu aralar  minik kuzum çok faal...  El becerileri  motor gelişimi için  sürekli  kreşte  etkinliklere devam ediyorlar... Dün   elinde  bu  sevimli arıyla beraber  geldi...Arı  da diyemiyoruz  ayıııı vızzz  ayıııı vızzzz.. :)




Bu da  bana  yaptığı süpriziymiş. İpi  hilal şeklindeki spaltulaya dolayarak  yapmış. aralarda  boşluklar olmuş tabi  ama  olur okadar  diyelim.. Üzerinide boncuk midye gibi küçük şeyler  yapıştırmışlar... İşten eve geldiğimde  okul çantasından hemen bu bilekliği çıkartıp annne  süprizz dedi  ve  koluma  taktı... :) Benim minik kuzum büyümüşde  süprizler yaparmış... Buraya kadar herşey iyi güzel  de  sıcaklardan mıdır bilmem  ama geceleri çığlık  çığlığa uyanıyoruz aslında  tuvaleti için  uyanıyor  ama sonrada  ağlamaya başlıyor  çözemedim  gitti son  2 gündür de  biraz  ateşleniyoruz  geceleri... Lütfen sonbahar  gelsin  benim gibi oğlumda  sıcağı sevmiyor...


11 Ağustos 2014 Pazartesi

Yoksa sizin evde yemek seçen biri mi var?

Çocuğunuzu her şeyden çok sevdiğinizi biliyoruz. Sizin için hayattaki en önemli şey, büyüme çağındaki çocuğunuzun iyi beslenmesi ve dolayısıyla gelişimini en iyi şekilde tamamlayabilmesi. Bunun için de, çocuğunuzun düzenli olarak, birçok gıdadan yemesini istiyorsunuz. Haklısınız... Ama bazı şeyler zaman alır.
Çocukluk ve okul öncesi dönemde, iştahsızlık ve yemek seçme, çok sık rastlanan bir durumdur. Türkiye’de 10 yaş altı her 3 çocuktan 1’i yemek seçiyor. Hemen panik yapmadan önce, çocuğunuzun yemek seçen bir çocuk olup olmadığını anlamak için, testimize katılmaya ne dersiniz?
http://vitasure.com.tr/cocugum-yemek-seciyor/yemek-secen-cocuk-testi
Yemek seçme ile baş etmenin en önemli yolu, ebeveynlerin yeme düzeni kurması, çocuğun aile sofrasının bir parçası olmasını sağlaması ve çocuğa kendi yeme alışkanlıkları ile örnek olmalarından geçer. Ebeveynler doğal yiyecekler ile dengeli bir beslenme alışkanlığı oluşturmayı başarırlarsa, en mutlu sofraların da temeli atılmış olur.
Tabi bütün bu davranışlar, zamanla şekillenir. Bu sürede, çocuğun beslenmesinin eksik kalmadığından emin olmamız da gerekir. Beslenmesi, protein, karbonhidrat ve yağ gibi makro besinler ile vitamin, mineral gibi mikro besinleri dengeli ve içeriği çocuğun ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilmiş besin takviyeleri ile desteklenmelidir. Tüm bunlar gözünüzü korkutmasın, besin takviyeleri de lezzetiyle sizi şaşırtabilir.
İşte bu süreçte, sizi VitaSure ile tanışmanızın tam zamanı! VitaSure, tam ve dengeli beslenmeye destek olmak için özel olarak geliştirilmiş, takviye edici gıdadır. Vitaminler, balık yağları gibi takviyeler sadece mikro besinleri ve esansiyel yağ asitleri desteklerken, VitaSure bunlara ek olarak, protein, karbonhidrat ve yağ gibi büyümenin yapı taşları olan makro besinleri de içerir. Vanilya ve çikolata aromalı çeşitleri ile farklı lezzetler sunar.
Çocuğunuz doğru beslenme alışkanlığı kazanana dek, sağlıklı büyümesine ve zihinsel gelişimine yardımcı olmak için lezzetli yardımcınız VitaSure, hep yanınızda.
http://vitasure.com.tr/
IPSOS 2011, 1-10 yaş arası çocukları olan 815 anne ile 12 şehirde Türkiye temsili örneklemle yapılmış Anne Araştırma Sonuçları.
Kerzner B. Clinical investigation of feeding difficulties in young children: a practical approach. Clin Pediatr 2009 48:960  
Bir boomads advertorial içeriğidir.

7 Ağustos 2014 Perşembe

DEPREM ÇANTANIZ HAZIR MI


17 AĞUSTOS...  Unutmadık unutamayacağız da... Geçen pazar yine Yalova olarak tüm  gün sallandık ama  en  kötüsü gece tam uykuya geçtiğimzde oldu  4,3 oherşey film şeridi gibi geçiyor insanın gözünden... Her ne  kadar  şu an  tüm Türkiye  seçimlere odaklansa da dünyada  ki bu konunun uzmanı bilim adamları  Marmara için 7-7,5 şiddetinde  yakın zamanda bir  depremi  bekliyor.... Evimiz müstakil ve  sağlam olduğunu  bilmeme rağmen  hemn kolları  sıvayıp deprem çantası  hazırlama  moduna girdim... Küçük bir araştırma ve içerisinde  bulunması  gereken şeyler ...

-su
-konserve
-bisküvi
-ilkyardım çantası
-fener,pil
-battaniye bir kaç parça  kıyafet
-düdük -kağıt kalem
- varsa  çadır  uyku  tulumu
-sizin için  önemli olan tüm resmi evraklarınınızn fotokopileri (nufus cüzdanı pasaport sağlık kartı tapu ruhsat ehliyet vs )
-acil durumlarda  irtibata  geçilecek kişilerin  telefon numaraları  adres  bilgileri

İşte  deprem çantamızda  bunları bulundurmamız  gerekiyor  ve 6 ay  da  bir  konrol etmemiz  gerekiyor... Gerçi evde  küçük çocuk varsa  bez mama vs  ile  sürekli  çantadaki eşyalar  değişebilir... Çantadaki  su  bisküvi yi  2-3 ay da bir  değiştirmekte  fayda  var ...

Çok  ürkütücü biliyorum ama  hayatımızın  bir  gerçeği oldu  artık deprem  ve  az  önce  yine  kandilli  rasathanesinin sitesine  baktım  Marmara  kaynıyor... Rabbim büyük bir  depremi bir daha  yaşatmasın bize... hala  kulaklarımda 17 ağustosdaki deprem zamanındaki ambulans ve  siren sesleri var...




3 Ağustos 2014 Pazar

ORADAN BURADAN...


Minik paşam kreşin bahçesinde olgunlaşmaya başlayan domatesleri yakından incelerken öğretmenimiz de harika bir poz yakalamış... Hem okulda hem evimizin bahçesinde domateslerin olmasını sabırsızlıkla bekliyoruz... Bayram tatili derken iki günlük iş ve yine hafta sonu tatili dengeler biraz şaştı...İstanbul dan İzmir den misafirler vardı bol sohbet bol kahkaha bir de benim migren ataklarım olmasa daha bir süper olacaktı ya neyse... Son 1 ay içerisinde üçüncü acil serüvenim oldu iğne ve serum geçici olarak ağrıyı geçiriyor...Sıcaklar beni fena yaptı... Zaten yazı sevmem birde migreni tetikleyince hiç sevmiyorum...





Dayım bize elleriyle mis gibi etli çiğköfte yaptı ellerine sağlık pek güzel olmuştu... Tabağa koyulmasıyla bitmesi an meselesiydi...:)



 Mis gibi  balkonda yapılan pazar kahvaltısıyla güne yine sıcaklarla devam ettik... Gün içerisinde bir kaç deprem  yaşadık ki ben bu yazıyı yazarken de yine deprem oldu...Aşırı sıcaklarla depremi bağdaştırmak istemiyorum ama aklımdan geçmiyor da değil hani... Rabbim bize o günleri yaşatmasın tekrar... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...